Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ; ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Το θρεπτικό συστατικό που διώχνει την κούραση και την εξάντληση - Σε ποια τρόφιμα περιέχεται

Το θρεπτικό συστατικό που διώχνει την κούραση και την εξάντληση - Σε ποια τρόφιμα περιέχεται

Η κούραση και η εξάντληση κυριεύουν τους περισσότερους μετά το τέλος μιας κουραστιής ημέρας, ωστόσο, έχει τύχει πολλές φορές τα αισθήματα αυτά να κατακλύζουν ανθρώπους που δεν έχουν κανένα προφανή λόγο να νιώθουν εξαντλημένοι και κουρασμένοι. Πιθανότατα αυτό οφείλεται στην έλλειψη μιας ουσίας την οποία μπορεί να αναπληρώσει ο οργανισμός τρώγοντας κάποιας από τα τρόφιμα που την περιέχουν.
Η ουσία που πιθανότατα ευθύνεται για την αίσθηση κόπωσης και εξάντλησης, σύμφωνα με το Queen, δεν είναι άλλη από το ποτάσιο. Πρόκειται για έναν ηλεκτρολύτη που βοηθάει το νευρικό σύστημα και τους μύες και συμβάλλει στη διατήρηση της πίεσης του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα.
Τροφές πλούσιες σε ποτάσιο που βοηθούν τον οργανισμό να... συνέλθει είναι  το αβοκάντο, ο χυμός από δαμάσκηνο, το γιαούρτι χωρίς λιπαρά, η σόγια και το βερίκοκο.
Επίσης, στην προσπάθεια τόνωσης του οργανισμούν καλό είναι να περιοριστεί και το νάτριο, καθώς τα δύο αυτά στοιχεία πρέπει να είναι σε ισορροπία στο σώμα μας γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.


Πηγή: Το θρεπτικό συστατικό που διώχνει την κούραση και την εξάντληση - Σε ποια τρόφιμα περιέχεται | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/125417#ixzz2hIPTFI4A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου