Σε μία παραδοχή που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις προχώρησε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε συνέντευξή της στο CNN υποστήριξε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η τρόικα των πιστωτών δεν προχώρησε νωρίτερα σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους,για να σώσει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης!
«Δεν λάθος με το ελληνικό χρέος» είπε η Λαγκάρντ αντικρούοντας τις επικρίσεις περί ολιγωρίας στο ζήτημα και προχώρησε τεκμηρίωσε την άποψή της με το σοκαριστικό επιχείρημα ότι το PSI - που σημειωτέον είχε τρομακτικές συνέπειες στην οικονομία της χώρας μας- δεν έγινε νωρίτερα για λόγους προστασίας της… Ευρωζώνης:

«Αν είχαμε προτείνει νωρίτερα να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, δεν υπήρχε τείχος προστασίας και υπήρχε σαφής κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης».
Και οι κυνικές ομολογίες δεν σταματούν εδώ αφού η Λαγκάρντ παρομοίωσε ευθέως τις αποφάσεις για τη χώρα μας με ακρωτηριασμό!
«Το ερώτημα ήταν πότε και πότε θα... κοβόταν το χέρι. Το θέμα ήταν να σταματήσει η μετάδοση της μόλυνσης, ώστε να μην καταρρεύσει στο σύνολό του το σύστημα», είπε χαρακτηριστικά.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δεν είπε κάτι καινούργιο. Απλά επιβεβαίωσε κάτι που αναπαράγεται από τόσο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο: Ότι δηλαδή η Ελλάδα έγινε η «Ιφιγένεια» της Ευρώπης, με τις τραγικές συνέπειες των χειρισμών να τις βιώνουν όλοι οι πολίτες στο πετσί τους.
Τα όσα είπε η Λαγκάρντ φυσικά δεν πρέπει να προκαλούν τόση εντύπωση... Απαλλαγμένη από το πολιτικό κόστος – το οποίο τη βάρυνε όσο ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαρκοζί- μπορεί να λέει αλήθειες. 
Να θυμίσουμε ότι ήταν η ίδια, που ένα χρόνο πριν δεν δίσταζε να παραδεχθεί δημοσίως ότι περισσότερο λυπάται τα παιδιά του Νίγηρα, παρά τα παιδιά στην Αθήνα.
Αυτό που τρομάζει όμως είναι η αντίληψη που έχουν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και των άλλων οργανισμών που επιβλέπουν το Ελληνικό πρόγραμμα είναι το γεγονός ότι αντιλαμβάνονται τους ανθρώπους που βιώνουν τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζονται ως απλούς αριθμούς.
ΠΑΝ.ΒΕΛ