Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ένα άρθρο που αποκαλύπτει τα επερχόμενα

Success story ...στα μούτρα σας!!!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ…έρχεται.....


 Δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και  πάσης φύσεως μνημονιακών προπαγανδιστών, για επιτυχή οικονομική πολιτική ,και ανάπτυξη πότε το 2011,πότε το τέλος του 2012, πρόσφατα δε το τέλος του 2013,καταρρέουν ,υπό το βάρος των στοιχείων της EUROSTAT.
Συγκεκριμένα η Ελλάδα το Α τρίμηνο του 2012,είχε χρέος 280,404 δις.
Ενώ σε ένα μόλις χρόνο ,παρά τα εξοντωτικά μέτρα ,τα κουρέματα για τα οποία θριαμβολογούσαν οι Παπαδήμος , Βενιζέλος, την τροικανή οικονομική πολιτική ,που ακολουθεί  με δέος και σεβασμό η Ελληνική Κυβέρνηση ,το χρέος εκτινάχτηκε στο Α τρίμηνο του 2013 στα 305,213δις.
Αύξηση σχεδόν 24,9 δις.
Ως πρός το ποσοστό στο ΑΕΠ ,το πρώτο τρίμηνο του 2012,το χρέος αποτελούσε το 136,5 % του ΑΕΠ,ενώ ένα χρόνο μετά, το πρώτο τρίμηνο του 2013 το χρέος αποτελεί το 160,5 του ΑΕΠ , το οποίο έχει συρρικνωθεί σημαντικά.
Βέβαια ,η τρόικα ,στην προσπάθεια της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της αποτυχίας της ,επιβάλλει και οι των Αθηνών δέχονται ,νέους φόρους στον ήδη εξαντλημένο Ελληνικό λαό, για την επίτευξη εικονικού βέβαια '' πρωτογενούς πλεονάσματος΄''
Τι θα γίνει τον Οκτώβρη; Και κυρίως, θα καταφέρει η κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι που θα οδηγήσει το δημόσιο χρέος σε μία σταθερή πορεία βιωσιμότητας;
Αυτή την ώρα κανένας στην ελληνική κυβέρνηση, τη γερμανική, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή το ΔΝΤ δεν ομολογεί επισήμως ότι γίνεται επεξεργασία διαφόρων σεναρίων για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Αλλά αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα κάθε προσπάθεια θα πέφτει στον πίθο των Δαναΐδων γιατί η χώρα δεν θα μπορεί να επιβιώσει. Η άσκηση του δημοσίου χρέους όμως έχει πολλές μεταβλητές: η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις του Σεπτεμβρίου, η ευρωζώνη θα πρέπει να σηματοδοτήσει το μέλλον της, το ελληνικό σχέδιο θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μην εγερθούν ανάλογα αιτήματα από χώρες με όμοιο πρόβλημα.
Επιπλέον, όσο παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για το χρέος θα επανέρχεται και το σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Σε πρόσφατη έκθεσή της η ιαπωνική τράπεζα Νομούρα προειδοποιεί για «Κόκκινο Οκτώβρη» με επίκεντρο τις ευρωπαϊκές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Για τη χώρα μας σημειώνεται πως θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό 2 δισ. το 2014 και για αυτό θα επανέρθει η συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου