Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μωρε ειναι καιρός τώρα για να μιλάμε για σεξ;


ΣΕΞ; ΚΑΛΕ ΤΙ ΛΕΤΕ...8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ!


Είναι φυσιολογικό να μην έχεις πάντα όρεξη για σεξ, αλλά αν αποφεύγεις τον σύντροφό σου συστηματικά, τότε μάλλον πρέπει να βρεις τι φταίει. «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο, ακόμα και σε γυναίκες στα 20 και στα 30 τους» αποκαλύπτει η Lauren Streicher, MD, βοηθός κλινική καθηγήτρια του τμήματος Μαιευτικής / Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern. Μήπως ο δικός σου λόγος είναι κάποιος από τους παρακάτω;

Είσαι αγχωμένη
«Αν είσαι πολύ αγχωμένη δεν μπορείς να έχεις όρεξη για σεξ. Για τους άντρες η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να λειτουργήσει ως χαλαρωτικό από το στρες, αλλά αυτό δεν ισχύει για τις γυναίκες. Πρέπει να αντιμετωπίσουν πρώτα το άγχος τους» εξηγεί η Streicher. Προσπάθησε να βρεις τι είναι αυτό που σε αγχώνει υπερβολικά ώστε να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Ένα διήμερο εκτός σπιτιού είναι ιδανικό για να ξεφύγετε από ότι σας απασχολεί και να απολαύσετε τον έρωτα σας.

Παίρνεις αντισυλληπτικά χάπια
Δυστυχώς το ίδιο χάπι που παίρνεις για να «έχεις το κεφάλι σου ήσυχο», μπορεί να βάλει φρένο στην ερωτική επιθυμία. «Ένας λόγος είναι ότι τα αντισυλληπτικά μπορεί να μειώσουν το ποσοστό της τεστοστερόνης -η οποία ενισχύει τη λίμπιντο- στο σώμα κι αυτό επηρεάζει μερικές γυναίκες» αποκαλύπτει η Streicher. Αν αντιληφθείς ότι από τότε που ξεκίνησες να παίρνεις αντισυλληπτικά, δεν έχεις την ίδια ερωτική διάθεση, είναι καλό να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου για να βρείτε μία άλλη μέθοδο αντισύλληψης.

Επικρατεί ξηρασία στην «περιοχή»
Η έλλειψη λίπανσης μπορεί να οφείλεται σε διάφορα φάρμακα, όπως αντισυλληπτικά και αντισταμινικά. «Πολλές γυναίκες που παρουσιάζουν ξηρότητα στον κόλπο, δεν το συσχετίζουν με τη φαρμακευτική αγωγή» αποκαλύπτει η γιατρός και προτείνει τη χρήση λιπαντικού, το οποίο να έχει ως βάση τη σιλικόνη για μεγαλύτερη διάρκεια.

Έχεις μακροχρόνια σχέση
Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται σε γυναίκες που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις. Ακόμη κι αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα στη σχέση σου, είναι πιθανό να σε έχει οδηγήσει εκεί η έλλειψη πρωτοτυπίας. Πριν πάει ο νους στο κακό, σκέψου τρόπους για να αναθερμάνεις τη σεξουαλική σας ζωή, αλλάζοντας π.χ. στάσεις και μέρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου