Παρασκευή 10 Μαΐου 2013


'NA EΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ''...

Η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της αποτελεί πρωτίστως ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας...
ότι η τουρκική ηγεσία θα πρέπει να επιβεβαιώσει με έργα τη βούλησή της για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό και όχι μέσω διακηρύξεων ή απειλών κενού περιεχομένου.

Επεσήμανε παράλληλα ότι το Κυπριακό ήταν, είναι και θα παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα και δεν μπορεί κανενός να διαφεύγει ότι όταν η πατρίδα σου κατέχεται δεν είναι δυνατόν να σκέφτεσαι περί άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «θα ήθελα να τονίσω πως παρόλο που την υφιστάμενη χρονική περίοδο αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα μας, αυτό δεν μας αποτρέπει από το να προετοιμαζόμαστε για την έναρξη συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, με στόχο την επίτευξη μιας λύσης η οποία δεν θα παραγνωρίζει τις διεκδικήσεις και ανησυχίες του κυπριακού Ελληνισμού και η οποία θα οδηγήσει στην πλήρη απαλλαγή της πατρίδας μας από τα κατοχικά στρατεύματα και στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μια λύση, συνέχισε, η οποία θα πρέπει να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της Ε.Ε. -στην οποία η Κύπρος ευτύχησε και ευτυχεί να είναι μέλος- «και η οποία θα οδηγήσει στην επανένωση της πατρίδας μας και τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, στην ευημερία και την ειρηνική συμβίωση».

«Θέση μας είναι ότι η ανάληψη ουσιαστικών ενεργειών, με στόχο την υποβοήθηση αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, δύναται να συμβάλει θετικά και να προσφέρει μια πραγματική ευκαιρία επιτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου