Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΤΟΠΑΜΕ ..Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΟΥΡΓΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ...


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: "ΧΑΣΙΣΟΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΜΙΝΗ - Η ΝΕΟΛΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ"...
Από http://www.xryshaygh.com/:

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του λεγόμενου «αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ» (στην πραγματικότητα πρόκειται για μαστουρο-φεστιβάλ), με συνδιοργανωτή τον λαθροδήμαρχο Χαμίνη, η νέο-λέρα του ΣΥΡΙΖΑ πήρε επισήμως θέση υπέρ της ελεύθερης μαστούρας. Ιδού η σχετική τους ανακοίνωση, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Να απαγορεύσουμε τις απαγορεύσεις»:
«Το φετινό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ γίνεται σε μία συγκυρία όπου ...



βλέπουμε, μέσα από το νέο νόμο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες (Ν. 4139/2013), κάποια πρώτα θετικά βήματα σε σχέση με τη διαφοροποίηση χρηστών και εμπόρων, τον εξορθολογισμό των αντίστοιχων ποινών και το δικαίωμα στη θεραπεία. Θεωρούμε, όμως, ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα, όπως: μια πολιτική αποποινικοποίησης του χρήστη, μια ουσιαστική μέριμνα για την πρόληψη, τη μείωση της βλάβης και την απεξάρτηση, η προώθηση ενός πλουραλισμού των θεραπευτικών μεθόδων. Μέσα σ’ ένα καθεστώς λιτότητας και κοινωνικού εκφασισμού, οι διεκδικήσεις μας για αποποινικοποίηση της χρήσης παράλληλα με μια αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη πολιτική για τη χρήση και την εξάρτηση παραμένουν επίκαιρες, πολύ περισσότερο όταν γίνονται με άξονα την αυτοδιαχείριση, την αντιεμπορευματική λογική και την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου. Προτείνουμε μια εναλλακτική-αντιαπαγορευτική πολιτική για την αντιμετώπιση των ουσιών, που θα σέβεται το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής, αξιοπρέπειας και υγείας των χρηστών…».
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Είναι πάντως περισσότερο επίκαιρο από ποτέ να επαναλάβουμε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής από το πρόγραμμα του Κινήματος για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών: Κανένας διαχωρισμός μεταξύ σκληρών και μαλακών ναρκωτικών. Οι χρόνιοι χρήστες θα αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και όχι εγκληματίες: άμεση ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης σε κρατικά νοσοκομεία. Σκληρή καταστολή του εμπορίου: άμεση αυστηροποίηση των ποινών για τους μικροδιακινητές που αποτελούν τη ρίζα του προβλήματος. Θανατική ποινή για τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών. Μόνο έτσι θα χτυπηθεί ουσιαστικά αυτό το τεράστιο κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου