Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΜΑ....
Πιστοί στη παράδοση της Πρωταπριλιάς, τηρήσαμε κι εμείς το δημοσιογραφικό έθιμο ..με την είδηση:
ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΪΜΠΛΕ :Είμαι με το...Σαμαρά".. Αληθοφανέστατο,δεν έφερε καμιά αναταραχή, όπως τα παρελθόντα πρωταπριλιάτικά μας . Εδώ υπήρχε ένα έξυπνο λογοπαίγνιο, χαριτωμένο που σχεδιάστηκε στο Δημιουργικό μας τμήμα, που άρεσε ιδιαίτερα. Το είδαμε από τα εκατοντάδες σχόλια  σε μπλογκς που το αντέγραψαν.. Πρόκειται για λογοπαίγνιο με το όνομα του Σόϊμπλε... το οποίο μεταφραζόμενο ηχητικά σημαίνει απλά σόϊ...μπλε, γαλάζιο δηλαδή (παλιόσογο)!
Διάψευση για τη δήλωση δεν είχαμε! Οι Έλληνες δημοσιογράφοι τηρούν μετά φανατισμού το έθιμο... Χθες κυκλοφόρησαν πολλά τέτοια ψέματα ..αλλά το πιο ανησυχητικό ήταν του indobserver, που έγραψε ότι η Τρόϊκα ...έρχεται αποφασισμένη να βάλει χέρι στις  τραπεζικές καταθέσεις!
Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει κι ένα άλλο ψέμα τοπικού όμως ενδιαφέροντος που έφερε τα πάνω κ΄λατω στην τοπική κοινωνία του Χολαργού. Κοντολογής το δημοσίευμα ανέφερε, πως δεν κατεβαίνει για δήμαρχος ο κ. Νικολάου, σήμερα αντιπολίτευση και χθες δήμαρχος της πόλης για 2 τετραετίες... Ο Νικολάου παίρνει αμέσως στο τηλέφωνο τον εκδότη της εφημερίδας-ιστοσελίδας και σε πλάγιο ήχο ρωτάει:
--Έμαθα ότι ο πατέρας σου πέθανε!. Πού θα στείλω ...στεφάνι;
Μακάβριος ελαφρώς, αλλά οι συνοικιακοί "πολιτικοί" εν πολλοίς δεν έχουν ούτε χιούμορ,  ούτε πολλά άλλα... Γι αυτό και παραμένουν ...αλαφροϊσκιωτα συνοικιακοί.. στην πλειοψηφία τους! ( Γιατί ξέρετε εσείς πολλούς δημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους ..να έχουν μπεί στη εθνική πολιτική σκηνή;..ρωτάμε).

Μια άλλη φορά ένας γνωστός δημοσιογράφος είχε βάλει το Λευκό Πύργο ...γερμένο... από καθήζυση του εδάφους...΄Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς έσπευσαν στο Λευκό Πύργο... που ευτυχώς τον βρήκαν..άθικτο στη θέση του! Μια άλλη φορά ένας άλλος έγραψε ότι έπεσε στα Σπάτα Αμερικανικός Δορυφόρος και για γίνει πιο πιστικός έβαλε τον τότε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γέωργιο Αθανασιάδη Νόβα, (και Ακαδημαϊκός παρακαλώ) ..να κρατάει στα χέρια του τμήματα του πεσόντος δορυφόρου και να κάνει δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.. Ο Αντιπρόεδρος έγινε έξω φρενών... Στις 10 ώρα  το πρωϊ επικοινωνεί με τον δημοσιογράφο -ήσαν γνωστοί- κι αρχίζει να φωνάζει!
--Τι είναι αυτές οι βλακείες που γράφεις μωρέ!
--Μισό λεπτό κ. Πρόεδρε... ξεχάσατε να μου πείτε ..καλημέρα...
--Τι καλημέρα μωρέ... εδώ μου ανακάτεψες τα εντόσθια, θέλεις και καλημέρα;...
--Με συγχωρείτε κύριε πρόεδρε..γνωρίζετε τη μέρα έχουμε σήμερα;
--Ουστ παλιοτόμαρο, μου την έσκασες... Αντε καλή μέρα σου!
Αυτά και του χρόνου..
σας δίνουμε προς τιμή της ψευδο-επετείου μερικά LINKS, για να δείτε με λεπτομέρειες το ..έθιμο!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου