Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ


Το απόλυτο κυβερνητικό μπάχαλο της τελευταίας εβδομάδας χτύπησε «συναγερμό» στο Μέγαρο Μαξίμου και ήδη ο πρωθυπουργός αλλάζει γραμμή, φέρνοντας πιο κοντά τον ανασχηματισμό...

στον οποίο σκεφτόταν να προχωρήσει τον Ιούνιο.

Η δημόσια αντιπαράθεση των «Αντώνηδων της ΔΗΜΑΡ» (Μανιτάκη και Ρουπακιώτη), ο αιφνιδιασμός Βρούτση με τροπολογία που κατήγγειλε δημόσια το ΠΑΣΟΚ, καθώς και η…..
ανταρσία της (επίσης ΔΗΜΑΡίτισας) Σκοπούλη, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, έπεισαν τον Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να επιταχύνει τις εξελίξεις.
Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελε να φανεί ότι ενδίδει στις πιέσεις Βενιζέλου για αλλαγές στο τρόπο της κυβερνητικής λειτουργίας και στα πρόσωπα, αλλά η εικόνα ξεκουρδισμένου γραμμόφωνου του υπουργικού σχήματος δεν του αφήνει περιθώρια.
Άλλωστε, τώρα πια ανασχηματισμό φαίνεται πως θέλει και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ρίχνει ιδιαίτερο βάρος και στη δημιουργία συντονιστικού οργάνου (από εκπροσώπους των τριών κομμάτων), για την αποφυγή ενδοκυβερνητικών αντιπαραθέσεων.
Η Εβδομάδα των Παθών που ξεκινά, δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία για αρκετούς υπουργούς. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης μάλλον θα αποχαιρετήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως και ο υπουργός Εργασίας Νίκος Βρούτσης. Την ίδια τύχη, πιθανότατα, θα έχει και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Ειδικά για το υπουργείο Υγείας ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να ξηλωθούν όλοι. Δηλαδή και ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς και η υφυπουργός Σκοπούλη.
Προς αντικατάσταση οδεύει και ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βαλίτσες πρέπει να ετοιμάζει ο επί της Ναυτιλίας, Μουσουρούλης, όπως και ο υπουργός Ενέργειας, Λιβεριάτος.
Μην εκπλαγείτε αν τον δρόμο προς την έξοδο δει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο ανασχηματισμός θα είναι ευρύτατος, δεν θα γίνουν απλώς δυο τρεις διορθωτικές κινήσεις. Από το ΠΑΣΟΚ θα μπουν πολιτικά στελέχη (Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Πάρις Κουκουλόπουλος και άλλοι), ενώ ερώτημα παραμένει η επιλογή του Φώτη Κουβέλη.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/anasxhmatismos-samra-poioi-feygoun-poio-menoun-poioi-erxontai.html#ixzz2RjV8iTtH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου