Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ ...ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ...ΑΛΛΑ ΠΩΣ;


ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΥ ...ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΗΜΩΝ; Είναι έτσι όμως;

ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ...Ο ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ...ΠΟΥ ΩΣ ΝΕΚΡΟΣ ΔΕΝ ΛΙΩΝΕΙ!



Την γνωρίζουμε την περίπτωση του Βησσαρίωνα... Είχε πέσει πριν 7 χρόνια πολύ... καιράκι, και η Μονή γνώρισε μεγάλη επισκεψιμότητα... Μπορεί ο άνθρωπος να είναι άγιος ,αλλά ακούστηκαν και πολλά, για το βίο  και πολιτεία του Γέροντα. Το θέμα έκλεισε με επίσημη επιστημονική διάγνωση... πως το "σκήνωμα του διατηρήθηκε άθικτο εξ αιτίας της υγρασίας του χώρου όπου ήταν ενταφισμένος" Αυτό έχει μια λογική. Εκείνο που δεν  κατανοούμε, είναι που σήμερα ο οικείος Μητροπλίτης τα βάζει με τους δημοσιογράφους... Και διερωτάται αφελώς... "τώρα τι γίνεται που ο Βησσαρίων παραμένει ακόμη άθικτος;Θα το βουλώνουν οι δημοσιογράφοι;" Απαντάμε:



Μεταξάδες…ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΩ... 

DSC05766
Στην ιστορική κωμόπολη των Μεταξάδων με παραδοσιακές στολές υποδέχθηκαν οι νέοι και νέες του χωριού τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό, ο οποίος ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου ε.ε., στον Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού. Διατηρώντας έθιμο του χωρίου, που έχει τις ρίζες του στην διαχρονική διάθεση του τουρκοκρατούμενου ελληνισμού για απελευθέρωση από το ζυγό, οι χωριανοί εκκλησιάστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης, η Αντιδήμαρχος Μεταξάδων κ. Σούλα Πουργιάζη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεταξάδων και πλήθος πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα μεταξύ των άλλων είπε: «…Ο Χριστός μίλησε με σαφήνεια για την Δευτέρα και ένδοξη Παρουσία Του. Την πρώτη φορά ήλθε ταπεινά και φτωχά, τη δεύτερη θα έρθει με όλη τη θεϊκή του δόξα. Την πρώτη φορά ήλθε για να σώσει τον κόσμο, τη δεύτερη θα έλθει για να τον κρίνει. Την πρώτη φορά έδωσε την εντολή της αγάπης, τη δεύτερη θα κρίνει με δικαιοσύνη. Και θα κρίνει όχι μόνο ως Θεός, ούτε μόνο ως άνθρωπος, αλλά ως Θεάνθρωπος· ως Θεός, που είναι απόλυτα δίκαιος και ως άνθρωπος που γνωρίζει την ανθρώπινη αδυναμία«.
ΘΕΤΟΥΜΕ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΘΕΜΑ!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ... Ο συντάκτης του Δελτίου αυτού, είναι υποτακτικός του κ. Δαμασκηνού... Καλούτσικα τα πάει, σαν σύνταξη πληροφόρησης... αλλά επιπίπτει στα ίδια σφάλματα., όπως κι άλλα σάϊτ Μητροπόλεων!... Η διατύπωση "...του ποιμενάρχη μας" (άνω με κόκκινα) ..φανερώνει πολλά, κυρίως ..φασιστική νοοτροπία, απείρου κάλλους υποταγής! Αν ανατρέξετε σε "δημοσιογραφικά-ελεγχόμενα κείμενα στη Σοβιετική ΄Ενωση... για τον Πατερούλη μας Στάλιν.. στην Κίνα με τον Μάο Τσε Τουνγκ και στη σημερινή Βόρεια Κορέα..θα κατανοήσετε το φάλτσο. . Δεν χρειάζεται το "μας"..Δεν το επέβαλε ασφαλώς ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου. Το ανέχεται και λίαν κακώς.,..,απλά δεν γνωρίζει. Το "μας" ...εκφράζει την υποτέλεια του κειμενογράφου και μόνον!. Κι όχι την σύγχρονη ουσία... Αλλά ποιά είναι η ουσία εν προκειμένω; Εδώ είναι το κομβίον!Δεσποτάδες δεν λέγονται οι επίσκοποι; Και δεσπότης τι πάει να πει;= Το BIG BOSS.. Το μεγάλο αφεντικό, προς τον οποίον οφείλεται πάσα υπόκλιση και υποταγή! Εν ονόματι... ενός αερικού Θεού-σκιάχτρου!  Ναι ή ού;Εκφοβίζουν οι Δεσποτάδες μας εν ονόματι ενός Θεού αγάπης, μεν ..αλλά τον εμφανίζουν ως φόβητρο. Τους συμφέρει... διότι ως σαρκία...βολεύονται! Κρίμα διότι πολλοί εξ αυτών έχουν και σοβαρή παιδεία... 
Ας αποτάξουν ΤΩΡΑ το Δεσποτισμόν..& τον Ποιμεναρχισμόν",=..(τσομπάνης, δηλαδή, που άρχει..προβάτων .) διότι απλά ο Χρηστός, -το ξέρετε- δεν δέσποζε ουδενός! ήταν ωραίος και ταπεινός!Ναι, όπως καταλάβατε ..θέτουμε θέμα ευθέως. ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΟ "ΔΕΣΠΟΤΗ" ..Κι ευτυχώς που σήμεραυπάρχουν πολλοί φωτισμένοι ιεράρχες... για να δράσουν κατά τον κονιορτό αυτόν, που δεν καλύπτει τις σύγχρονες φιλελεύθερες πνευματικές ανάγκες του κόσμου!

ΜΠΑΤΣΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ....

ΝΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΠΟΥ...ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ...

Το έχουμε διακηρύξει πλειστάκις πως οι ΄Ελληνες αστυνομικοί, είναι οι ανθρωπινότεροι σε όλο τον κόσμο. Βασικά δεν είναι καθίκια. Πονάνε.Αλλά για ένα φτηνό μεροκάματο... θυσιάζουν τις αρχές τους και τα πιστεύω τους. Κι όμως ο φωτογραφικός φακός δείτε, τι συνέλαβε... ΄Ενα νεαρό αστυνόμι, θωρακισμένος σαν αστακός ..κρατάει κομποσκύνι ,στο χέρι του ...προσευχόμενος!
Τιμάμαι το παιδί αυτό-παιδί μας-Που αν και αναγκασμένος ως κυβερνητικός πραιτωριανός είναι έτοιμος να κατασπαράξει το σύμπαν, κατά τις εντολές που δέχεται...Δείτε τις φωτογραφίες! Τα υπόλοιπα δικά σας!


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΑΝΔΡΑ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ

ναγνώστης ἀπέστειλε στὸ Ρωμαίικο Ὁδοιπορικὸ δύο φωτογραφίες ποὺ εἰκονίζουν ἕναν ἀπὸ τοὺς ἄνδρες τῶν ΕΚΑΜ ποὺ ἔλαβαν μέρος στὰ συνταρακτικὰ γεγονότα τῆς περασμένης
PICT1818
Πέμπτης στὴν Ἱερισσό. Ἂν προσέξει κανείς, στὸ ἀριστερό του χέρι κρατᾶ ἕνα κομποσχοίνι ἐνῶ ντόπιοι κάτοικοι τὸν εἶδαν, τὴν ὥρα τῶν σκληρῶν ἐπεισοδίων, νὰ στέκεται σιωπηλὸς καὶ κάτι νὰ ψιθυρίζει. Ἂν μὴ τί ἄλλο, ἡ φωτογραφία συγκλονίζει! Ποιὸς ξέρει ἄραγε τί νὰ σκεφτόταν ἐκεῖνες τὶς δύσκολες στιγμὲς; Δὲν ἀποκλείεται νὰ ζητοῦσε ἀπὸ τὸν Θεὸ νὰ μὴν ὑπάρξει κανέναν θύμα μέσα στὸν πανικὸ τῶν ἐπεισοδίων ἢ νὰ μὴν κληθεῖ νὰ ὑπακούσει σὲ ἐντολὲς ἀνωτέρων ποὺ θὰ ἔρχονται σὲ ἀντίθεση μὲ τὴν συνείδησή του...
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΛΗΨΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ....
PICT1820
orthodoxia-ellhnismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου