Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013


ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2008

(Μια απορία: Ο Τσάκος, δεν έμενε πρώτα στου Παπάγου;
Έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε στις 20:31 το βράδυ στο σπίτι του γνωστού εφοπλιστή κ. Νίκου Τσάκου στην περιοχή της Ακρόπολης, στις οδούς Ροβέρτου Γκάλι και Προπυλαίων. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 20:10 μ.μ. στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την περιοχή.
Ο επιτυχημένος εφοπλιστής, Νίκος Τσάκος, στο σπίτι του οποίου έγινε έκρηξη, είναι από το 2008 μέλος του Δοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, όπως αναγράφεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Το σημείο παραμένει αποκλεισμένο και πυροτεχνουργοί ελέγχουν για το είδος του μηχανισμού, ο οποίος κατά τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν εκρηκτικός, ενώ από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μαθητική τσάντα σε μεσοτοιχία στο πίσω μέρος της οικίας του εφοπλιστή.
Στο σπίτι υπήρχε φύλακας ο οποίος και εξετάζεται για να εξακριβωθεί εάν είχε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις. Εξετάζεται επιπλέον και η πιθανότητα να έχει καταγραφεί κάτι επιλήψιμο από τυχόν κάμερες στη γύρω περιοχή.
Ο κ. Νίκος Τσάκος, ένας από τους μεγαλύτερους διεθνώς εφοπλιστές, είναι γεννημένος το 1963 και είναι νυμφευμένος με τη γνωστή σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη και έχει τρία μικρά παιδιά, τον 11χρονο Παναγιώτη και τις 7χρονες δίδυμες Ειρήνη και Ελισάβετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έκρηξη το ζευγάρι δεν ήταν μέσα στο σπίτι.
Θέμα στη Liberation η έκρηξη βόμβας στο σπίτι Τσάκου
Ήδη τα ξένα μέσα αναφέρονται στη βομβιστική επίθεση εναντίον του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου που έγινε την Τετάρτη στις 20.30 απέναντι από το Ηρώδειο όπου βρίσκεται το σπίτι του κου Τσάκου.
Η εφημερίδα χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «βόμβα εξερράγη κοντά στην Ακρόπολη της Αθήνας, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, με προφανή στόχο την κατοικία Ελληνα εφοπλιστή. Ελληνική εφημερίδα δέχτηκε τηλεφώνημα στις 2010 όπου τους έγινε ανώνυμη προειδοποίηση για βόμβα που θα εκραγεί στις 2030 μπροστά από το σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου. Η βόμβα ήταν κρυμμένη σε σάκο μαύρο στην είσοδο του κτιρίου. Το κτίριο βρίσκεται μερικά εκατοντάδες μέτρα κάτω από την ακρόπολη, μια ζώνη πολύ τουριστική για την ελληνική πρωτεύουσα».
Το ρεπορτάζ της Liberation συνεχίζει: «Η εταιρεία του κου Τσάκου είναι μια από τις πιο σημαντικές εφοπλιστικές εταιρείες της Ελλάδος. Δεν γνωρίζουμε ποιο μέλος της οικογένειας ήταν στόχος. Ο Νίκος Τσάκος, 50 ετών, γιός του ιδρυτή της εταιρείας Παναγιώτη Τσάκου, ήταν μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, μιας εκ των τραπεζών που βρέθηκαν στον κυκλώνα της κρίσης που ταλανίζει το μεσογειακό νησί, και οικονομικά πολύ συνδεδεμένο με την Ελλάδα. Την Κυριακή εξερράγη και άλλη βόμβα στην Λεμεσό, έξω απο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου»
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου