Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013


ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ-ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ...ΔΙΕΘΝΩΣ!




Μια φωτογραφία από το μετρό της Αθήνας κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σχόλια ... θαυμασμού.  Πρόκειται για την φωτογραφία που «τράβηξε» ο Ά. Μεσσήνης  στο μετρό του σταθμού Λαρίσης και φιλοξενήθηκε «ψηλά» στις στήλες της εφημερίδας Guardian.
Όπως βλέπετε ένας παπάς κάθεται δίπλα σε ανθρώπους – καθίσματα. Η αντίθεση των χρωμάτων, το κοινωνικό νόημα, η παράδοση δίνουν ένα άλλο νόημα στο στιγμιότυπο, που απαθανατίστηκε τόσο αυθόρμητα…
Η φωτογραφία έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους χρήστες του διαδικτύου.
*Το έργο του μετρό στο σταθμό Λαρίσης είναι δημιούργημα του Γιάννη Γαϊτη.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ: "ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ"


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΣΑΓΑΝΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ! ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΔΕΙΤΕ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ! ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!! 

Με μια καταγγελτική και ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ ζητά την κατάργηση των δύο τουρκικών προξενείων προκειμένου, όπως λέει, να αναχαιτισθεί η υπόγεια δράση στελεχών του τουρκικού κατεστημένου στην ελληνική επικράτεια.
Σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά θέματα και κυρίως για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο σεβασμιότητας ζητεί από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας την ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλητικές κινήσεις οργάνων του τουρκικού κατεστημένου στη Θράκη.
Στη μακροσκελή επιστολή του ο μητροπολίτης Σεραφείμ καταγγέλλει ότι διεθνιστικοί κύκλοι, όπως το ίδρυμα «Τζωρτζ Σόρος», καλλιεργούν και πριμοδοτούν τον νέο-οθωμανισμό, οποίος αποτελεί απειλεί για την εθνική ανεξαρτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου