Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ..ΠΕΤΑΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΟΥ!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ!

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ-γεννήθηκε στον Χολαργό- ως σταθερό έμβλημα της πόλης, ΚΑΙ ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΜΙΑ… ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ!


Από τα πρώτοφανή κι ανέκδοτα. Ο Δήμος Χολαργού με απόφασή του πετάει στα σκουπίδια ως έμβλημα της πόλης τον μέγιστον Περικλή κι αντ αυτού υιοθετεί βλακωδώς ένα αφηρημένο σκίτσο.
Πρωτοφανές, διότι ο ευκλεέστερος άνδρας της ελληνικής ιστορίας, ο άνθρωπος που επέβαλε τη δημοκρατία, αποτάσσεται ως έμβλημα από την πόλη στην οποία γεννήθηκε! .. Οι σημερινοί απόγονοί του Ελληναράδες του κερατά, δεν γούσταραν τη φάτσα του και την φτύνουν…
Την ώρα που σε ολόκληρη τη χώρα δεν υπάρχουν μνείες για τον δημιουργό της δημοκρατίας και του Χρυσού αιώνα, παρά μόνο στον Χολαργό, στα …έγγραφα του Δήμου και στην ιστορική εφημερίδα της πόλης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, που έχει ως έμβλημά της τη κεφαλή του Μέγιστου Περικλή…Πουθενά δεν υπάρχει στην Ελλάδα άλλη μνεία του Περικλή, εις δόξαν απάντων των μεταγενεστέρων!
Πληροφορηθείς ο βετεράνος ρεπόρτερ Απ.Βραχιολίδης, ιδρυτής της εφημερίδας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είναι ο πρώτος που εθέσπισε ως έμβλημα του Περικλή στην εφημερίδα προς 43 ετών.. κακκίζει την προκλητική απόφαση του Δ.Σ. του Χολαργού, με την εξής οργισμένη επιστολή.. που δημοσιοποιήθηκε χθες από την www.indobserver.blogsot.gr . IΔΟΥ τι σημειώνει:


ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟ 43 ΧΡΟΝΙΑ  ΕΘΕΣΠΙΣΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΚΗ  ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
Γράφει:"Δεν υπάρχουν λέξεις που να χαρακτηρίσω την απόφαση αποπομπής της κεφαλής του Περικλή ως σήμα της πόλεως Χολαργού-Παπάγου. Οι αιτιάσεις του καλού και συμπαθέστατου εις εμέ ζωγράφου Κώστα Σπυριούνη πως οι κίονες παραπέμπουν εις τον Περικλή, μόνον είς αμπστράκ πίνακα υπάγονται. Τα σήματα πόλεων δεν είναι αφηρημένη Τέχνη.Αλλά συγκεκριμένο στίγμα προσδιορισμού της υφής και της ταυτότητάς των.
Ο πρώτος που θέσπισε την κεφαλή του Περικλή ως σήμα στην πόλη υπήρξα εγώ, τοποθετώντας τη κεφαλή του μέγιστου των Ελλήνων ως έμβλημα της εφημερίδας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.
Μετά από πολλά χρόνια εδέησε ο δήμος της πόλης να υιοθετήσει κι αυτός τον Περικλή ως σήμα κατατεθέν και μάρκα ντεποζέ .. της πόλης. Και λίαν ευστόχως.
Δεν κρίνω την εικονογραφική σύνθεση του κ. Σπυριούνη.Την έμπνευση αποπομπής, αποκαθήλωσης του Περικλή κατακρίνω βαθέως,που ασφαλώς δεν είναι δική του αλλά έγινε καθ΄υπαγόρευση των εντολέων του! Και οι οποίοι για δικά τους κοντόθορα κόμπλεξ δεν ήθελαν τον Περικλή στη νέα καποδιστριακή πόλη.
Για να είμαι ειλικρίνής χαίρομαι που μόνον ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ θα συνεχίσει, υπό την διεύθυνση του ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ , να τον έχει ως σημαία-μοναδική στον ελληνικό χώρο, ώστε να θυμίζει ότι από την πόλη αυτή πέρασε ο Μέγιστος κι ανυπέρβλητος.
Γιατί αυτή η ανατροπή σήμερα και η υιοθέτηση αφηρημένων σκίτσων;Θα έλεγε κανείς ..από αφηρημάδα των μελών του Δ.Σ. που ψήφισαν την αστεία, καταγέλαστη απόφαση. Δεν ευθύνεται φυσικά ο καλός καλλιτέχνης. Αλλά η σκοπιμότης των εκ Παπάγου καταγομένων,που άγνωστον για ποιά κόμπλεξ σταθερά καταβάλλουν προσπάθειες να αλλοιώσουν τον Χολαργό και κοντολογής να τον καπελώσουν.. Ας έβαζαν την κεφαλή του στρατάρχη Παπάγου για να ησυχάσουμε πια..
Δεν πρέπει να λησμονούν οι φίλοι Παπαγιώτες ότι ο χώρος τους, ήταν χαριστική δωρεά της πολιτείας προς αξιωματικούς από το κορμί-σώμα, τα σπλάχνα του Χολαργού!
Ο Παπάγος, ήταν και είναι ένας απλός οικισμός, άνευ ιστορίας, άνευ προσωπικότητας, δηλαδή μια απλή συνοικία του Χολαργού.. ..Και λόγω ιδιότροπης ..στρατοπεδικής αντίληψης των Να μη λησμονούν δε πως όλη η περιοχή του οικισμού τους έως Χαλάνδρι κι Αγία Παρασκευη, από αρχαιοτάτων, ΧΟΛΑΡΓΟΣ εκαλείτο...
Θλίβομαι για την αποκαθήλωση του Περικλή και χαίρομαι τα μάλλα, πως η εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ θα είναι αυτή που μόνη απ όλη την Ελλάδα θα τιμά θυμίζοντας εσαεί τον ευκλεέστερον άνδρα της Ελλάδας...
Μάλιστα δε είχα πετάξει κάποτε και την ιδέα να δημιουργηθούν τα ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ -αθλητικοί και πνευματικοί, καλλιτεχνικοί αγώνες- έτσι για να θυμίζουν την γενέτειρα του ευκλεούς Περικλή, αλλά και η ιδέα αυτή έπεσε σε.. αφηρημένους δημοτικούς άρχοντες...
Τι σου…έμελλε να πάθεις κατακαημένε Περικλή...
ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ

Υ.Γ. Δεν σας κάνει εντύπωση πως και γιατί το Καλλικράτειο αυτό κατασκεύασμα λέγεται ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ; Κι όχι το αντίστροφο ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΠΑΠΑΓΟΣ;
Τηρείται η αλφαβητική σειρά μήπως; Πού το είδατε γραμμένο η μεγαλύτερη πόλις να χάβεται από τη μικρότερη και δα…να έχει αυτή την πρωτοκαθεδρία; Κι εν πάση περιπτώσει που είναι το κέντρο; Που είναι όλες οι υπηρεσίες και οι αγορές; Δεν απορώ μόνο αλλά διαβλέπω δάκτυλο και χοντρό μάλιστα... Κι αυτός ο πουστερλέ δάκτυλος πρέπει να εντοπιστεί!
Και καλόν θα ήταν τόσον ο Μάκης Βραχιολίδης, όσο κι οι άλλοι έντιμοι δημοσιογράφοι-εκδότες της πόλης , αλλά και η καλή εκδότρια της παραδοσιακής ΦΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ να ψάξουν το θέμα… Θα βγάλουν λαυράκια! – Αν δεν το κάνουν… ΤΌΤΕ θα επέμβω εγώ… Κι από κει και πέρα κάποιοι θα λένε ..Κύριε Ελέησον!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΛΒΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ… ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ .. ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΙΞΑΝΕ ΡΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…
Αποθαυμάστε τους! ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΤΕ! ΤΟΥΣ ΟΥΤΙΔΑΝΟΥΣ! Ιδού τα .. γκρίζα υποκείμενα … που αποκαθήλωσαν τον Περικλή από την πόλη που τον γέννησε! Τι να πει κανείς; Να τους μαυρίσετε στις επόμενες εκλογές; Μα Μαύροι κι άραχνοι ήσαν πάντα σε όλη τη φαιδρή ζωή τους!!
ΨΗΦΙΣΑΝ …ΝΑΙ (να καταργηθεί ο Περικλής)
Κουτάκης Ν. – Κουκής Ν. – Βεντουζά Ειρ. – Φασούλη Αικ. – Ίσκος Π. – Δασκαλόπουλος Χρ. – Αποστολόπουλος Ηλίας - Ρετσινιά Βάνα – Μπουφούνου Βιβή – Τσικρικώνη Άννα-Μαρία – Κτιστάκη Μ. – Μπελιτσάκος Αγγ. – Ευαγγελοπούλού Ελ. – Τίγκας Κ. – Αθανασάκου Μ. – Παπαγεωργίου Άκης – Δημητριάδου Μ. – Πολυκαλά Χρ. – Πλειώνης Δ. – Παρίση Χρ. ( Πρόεδρος Δημοτ. Κοινότ. Παπάγου) – Αποστολόπουλος Νικ. (Πρόεδρος Δημοτ. Κοινότ. Χολαργού).
Όχι ρε παιδιά τέτοιος ευτελισμός…Όχι τέτοια ξεφτίλα σας!
ΟΧΙ (να παραμείνει ο Περικλής)
Νικολάου Δ. – Νομικός Αλ. – Κεχρής Ι. – Ρεμούνδος Γ. – Ζήκας Π.
ΜΟΝΟΝ αυτά τα πέντε ονόματα προασπίστηκαν τον ΠΕΡΙΚΛΗ

ΛΕΥΚΟ :Τσοχαλής Κ. – Νικάκη Β. ( να έχουμε και λευκές περιστερές…
ΠΑΡΩΝ :Αυγουρόπουλος Αθ… ( Γιατί ρε φιλαράκο παρών… αυγουλο-ομελέτα παρασκεύαζες; Γιατί ρε… πολύφερνε και παλιοκουνημένε… δεν γουστάρεις τον Περικλή;…

Οι αντιδράσεις των Χολαργιωτών είναι ήδη πολλές και οργισμένες..και φέρονται αποφασισμένοι να να καταργήσουν την απίστευτη αυτή τυμβωρυχία!
“Αυτά τα υποκείμενα του Δ.Σ. που απέταξαν ,εξανδραπόδησαν τον υπέρτατο ΠΕΡΙΚΛΗ, από την ταυτότητα του Δήμου, και την αντικατέστησαν με μια καρικατούρα…” θα τιμωρηθούν λένε ως επιμύθιον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου